Kuva Helsinki Marketing
Kuva Helsinki Marketing

Helsinki ja Espoo

Valitse yksi retki tai suunnittele kanssani kokonainen teemapäivä. 

Onko pääkaupunkiseutu armoton kivikaupunki vai annatko sen yllättää positiivisesti ainutlaatuisuudellaan? Helsinki on paikka, jossa asuu oikeita ihmisiä arkisten askareiden keskellä. Vihreissä ratikoissa kolistellaan paikasta toiseen, citykanit juoksevat pihoilla ja ihanista puistoista löytää helposti kallion kolon, jonne pääsee piiloutumaan hyvän kirjan kanssa.

Pääkaupunkiseudulla on kaikkea - tarinoita ja salaisuuksia, tuttuja asioita ja yllätyksiä, hälinää ja rauhaa - nähtävää ja kuultavaa joka makuun!

Kuva Helsinki Marketing
Kuva Helsinki Marketing

Helsinki tarinoi omaa mielenkiintoista historiaansa ja nykypäivää näillä 1,5 tunnin rauhallisilla kävelykierroksilla! 

Kaupunki rakentui kalliolle - Töölön tarina. Tiesitkö, että ihana Etu-Töölö korttelipihoineen ja puistoineen rakentui kallioseen erämaahan vain 30 vuodessa ja oli Suomen suurin kaupunkityömaa. 

Olympialaiset Eläintarhassa - Eltsun tarina. Miksi Eläintarhan nimi on eläintarha, vaikka Korkeasaari sijaitsee aivan muualla? Kuule Helsingin Olympialaisista ja tutustu ihanaan Talvipuutarhaan.

Hietaniemen hautausmaa on Suomen kulttuurin aarreaitta!

Kahden tunnin kävelykierroksen aihe valitaan ryhmää kiinnostavaksi. Hietaniemessä lepää taiteilijoita, runoilijoita, sankareita, presidenttejä... Voimme vaikka pysähtyä lausumaan Leinon rakkausrunon Anni Swanille tai laulamaan Karjalan heiliä Malmstenien sukuhaudalle.


Kuva Helsinki Marketing
Kuva Helsinki Marketing

Suomalaisen arkkitehtuurin suuri nimi on Alvar Aalto ja hänen kättensä jälkiä voidaan yhdistää moniin retkiin eri teemoilla.

Espoon Otaniemi teekkarikylineen on teekkarihuumorilla maustettu kahden tunnin kävelykierros, jolla tutustutaan Aallon arkkitehtuuriin ja elämään sekä nähdään, millaista on arki yhdellä Suomen suurimmista kampuksista. 

Yhdistä Otaniemen kierrokseen tutustuminen Gallen-Kallelan museoon, vieraile Tapiolan puutarhakaupungissa tai lähde kävelyretkelle Espoon hienolle rantaraitille. Suunnitellaan yhdessä ryhmällesi kokonainen päiväohjelma!

Hanasaaren kulttuurikeskus sijaitsee viehättävällä saarella aivan Helsingin ja Espoon rajalla. Hanasaaren kierros esittelee taidetta, kaunista luontoa ja siihen on mahdollista liittää herkullinen lounas. 

100-vuotiaan Helsingin rautatieaseman tarina.

Tule tunnin mittaiselle kierrokselle kuulemaan, miten rautatiet tulivat Suomeen ja kuinka yksi Helsingin tärkeimmistä maamerkeistä nousi paikalleen yli 100 vuotta sitten.

Helsingin rautatieasemassa sekä rautateiden historiassa riittää katsottavaa ja kuultavaa.

Miten Helsinki muuttuu?

Lähde erilaiselle kaupunkikierrokselle tutustumaan, miten Helsinki kasvaa ja uudistuu. Vanha Puu-Pasila on muuttumassa Helsingin toiseksi keskustaksi, kaupunginosia nousee niin meren rannoille kuin metsiin.

 

 Vietä koko päivä Helsingissä - kysy valmiita paketteja

Helsinki-paketti 1

Tälle retkelle voi tulla ympäri vuoden. Näemme koko kaupungin kirjon - vanhaa, uutta ja tulevaa Helsinkiä.

Aloitamme Hietaniemen hautausmaalta-tuolta presidenttien ja kulttuuripersoonien leposijalta. Tutustumme ihanaan Talvi-puutarhaan, josta jatkamme uudistuvan Helsingin, Pasilan ja Kalasataman, kautta itäiseen Helsinkiin. Lounaan syömme tunnelmallisessa Ortodoksisessa kulttuuri-keskus Sofiassa ja sieltä ehdimme vielä haluttaessa ostoksille Helsinki-Outletiin.

Helsinki-paketti 2

Helsinki-2 paketissa syömme lounaan saaristoristeilyllä, vierailemme Kauppatorilla ja ihailemme Kaivopuiston rantoja. Päivän aloitamme ryhmän valinnan mukaisesti teemallisella kävelyretkellä vaikkapa Alvar Aallon Otaniemessä tai Suomi 100-hengessä Hietaniemen hautausmaalla. 

Helsinki-paketti 3

Helsinki-3 paketti on täynnä kulttuuria. Aamupäivä ollaan Espoon puolella, jossa humorististen teekkaritarinoiden siivit-tämänä tutustumme Alvar Aallon Ota-niemen kampusalueeseen tai vaihto-ehtoisesti Tapiolan puutarhakau-punginosaan. Lounaan syömme Hana-saaren kulttuurikeskuksessa, jossa teemme myös taidekierroksen. Iltapäivällä suun-nistamme saaristoristeilylle. Kotimatkalla jää vielä aikaa vaikkapa ostoksille Helsinki-Outletissa.

Pyydä tarjous, alla esimerkkihintoja                                

1-3 tunnin opastus/ryhmä alkaen

- opastuskieli suomi

Opastuksen hinta on 310,00 € ensimmäiseltä oppaalta ja 186,00 € seuraavilta oppailta. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%. 


 Jos kierros tehdään linja-autolla, vastaa asiakas kuljetuskuluista.


Opastuksesta lähetetään lasku ennakkoon. Maksettu lasku on vahvistus opastuksesta.

Peruutukset tehdään aina kirjallisina.

  • Yli 7 vrk ennen opastusta varauksen voi perua veloituksetta.
  • 7 - 2 vrk ennen opastusta veloitetaan 50 % varauksen hinnasta.
  • alle 2 vrk ennen opastusta veloitetaan koko hinta.

310 €

Koko päivän paketit alkaen

- hinta/hlö sis. alv 24 %

- ryhmän koko 15-40 hlöä

- sisältää suomenkielisen opastuksen sekä ohjelmassa mainitut ateriat ja risteilyt

- ei sisällä linja-autoa

55 €

Tilaa tai tiedustele, ideoi ja suunnittele

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otan sinuun yhteyttä saman päivän aikana. Voit myös soitella 040 577 0403.