Kuva Helsinki Marketing
Kuva Helsinki Marketing

Helsinki ja Espoo

Valitse yksi retki tai suunnittele kanssani kokonainen teemapäivä - alta löydät muutamia esimerkkejä. 

Onko pääkaupunkiseutu armoton kivikaupunki vai annatko sen yllättää positiivisesti ainutlaatuisuudellaan? Tämä on paikka, jossa asuu oikeita ihmisiä arkisten askareiden keskellä. Vihreissä ratikoissa kolistellaan paikasta toiseen, citykanit juoksevat pihoilla ja ihanista puistoista löytää helposti kallion kolon, jonne pääsee piiloutumaan hyvän kirjan kanssa.

Pääkaupunkiseudulla on kaikkea - tarinoita ja salaisuuksia, tuttuja asioita ja yllätyksiä, hälinää ja rauhaa - nähtävää ja kuultavaa joka makuun!

Helsinki tarinoi omaa mielenkiintoista historiaansa ja nykypäivää näillä 1,5 tunnin rauhallisilla kävelykierroksilla! 

Kaupunki rakentui kalliolle - Töölön tarinat. Tiesitkö, että ihana Töölö korttelipihoineen ja puistoineen rakentui kallioseen erämaahan vain 30 vuodessa ja oli Suomen suurin kaupunkityömaa. Töölön kierrokselle voit valita aiheeksi vaikkapa Etu- tai Taka-Töölön, arkkitehtuurin,  ihanat puistot tai taiteiden Töölön.

Olympialaiset Eläintarhassa - Eltsun tarina ja Olympiastadion. Miksi Eläintarhan nimi on eläintarha, vaikka Korkeasaari sijaitsee aivan muualla? Kuule Helsingin Olympialaisista ja tutustu ihanaan Talvipuutarhaan.

Meilahden vanhat huvilat hurmaavat - kävelyretki Vihermeilahden ihanien merellisten maisemien ja vanhojen huvilakujien läpi. Tällä kierroksella näemme myös presidenttien maisemat, sillä reitti vie Mäntyniemen ja Tamminiemen vieritse aina Meilahden kartanolle ja Seurasaaren portille.


Suomalaisen arkkitehtuurin suuri nimi on Alvar Aalto ja hänen kättensä jälkiä voidaan yhdistää moniin retkiin eri teemoilla.

Espoon Otaniemi teekkarikylineen on teekkarihuumorilla maustettu kahden tunnin kävelykierros, jolla tutustutaan Aallon arkkitehtuuriin ja elämään sekä nähdään, millaista on arki yhdellä Suomen suurimmista kampuksista. 

Yhdistä Otaniemen kierrokseen tutustuminen Gallen-Kallelan museoon, vieraile Tapiolan puutarhakaupungissa tai lähde kävelyretkelle Espoon hienolle rantaraitille. Suunnitellaan yhdessä ryhmällesi kokonainen päiväohjelma!

Lue blogistani lisää Otaniemestä ja Aallosta.

Hanasaaren kulttuurikeskus sijaitsee viehättävällä saarella aivan Helsingin ja Espoon rajalla. Hanasaaren kierros esittelee taidetta, kaunista luontoa ja siihen on mahdollista liittää herkullinen lounas. 

100-vuotiaan Helsingin rautatieaseman tarina.

Tule tunnin mittaiselle kierrokselle kuulemaan, miten rautatiet tulivat Suomeen ja kuinka yksi Helsingin tärkeimmistä maamerkeistä nousi paikalleen yli 100 vuotta sitten.

Helsingin rautatieasemassa sekä rautateiden historiassa riittää katsottavaa ja kuultavaa.

Miten Helsinki muuttuu?

Lähde erilaiselle kaupunkikierrokselle tutustumaan, miten Helsinki kasvaa ja uudistuu. Vanha Puu-Pasila on muuttumassa Helsingin toiseksi keskustaksi, kaupunginosia nousee niin meren rannoille kuin metsiin.

 

Hietaniemen hautausmaa on Suomen kulttuurin aarreaitta!

Hietaniemi ryhmille:

Kahden tunnin kävelykierroksen aihe valitaan ryhmää kiinnostavaksi. Hietaniemessä lepää taiteilijoita, runoilijoita, sankareita, presidenttejä... Voimme vaikka pysähtyä lausumaan Leinon rakkausrunon Anni Swanille tai laulamaan Karjalan heiliä Malmstenien sukuhaudalle.

Yleisökierrokset:

Kierroksia järjestetään 7.6.-16.8.2020. Voit tulla vaikka yksin ilman ennakkoilmoittautumista. Kierrokset ovat suomenkielisiä ja kestävät n 1,5 tuntia. Kävelytahti on rauhallinen. Lähtökohtaisesti opas opastaa kaikilla keleillä mutta ymmärrettävästi toteutumisessa on säävaraus. 

Lähdöt:

  • Kuukauden 1. sunnuntai klo 13:00 vanhalta kappelilta Mechelininkatu 2e (7.6., 5.7., ja 2.8.2020). Kierrämme hautausmaan vanhalla alueella.
  • Kuukauden 3. sunnuntai uudelta kappelilta Hietaniemenkatu 20 (HUOMIO poikkeus 28.6., 19.7. ja 16.8.2020). Kierrämme hautausmaan uudella alueella.
  • Kesä-, heinä- ja elokuussa myös torstaisin 11.6. klo 18:00 Vanhalta kappelilta, 9.7. klo 18:00 Uudelta kappelilta ja 6.8. klo 18:00 Vanhalta kappelilta.
  • Hinta: aikuiset 15 €, lapset alle 15 v 10 €, käteismaksu, ei korttimaksumahdollisuutta.

Katso yleisökierroksista lisää täältä.


Pyydä tarjous, alla esimerkkihintoja                                

1-3 tunnin opastus/ryhmä 

- opastuskieli suomi

Opastuksen hinta on 310,00 € ensimmäiseltä oppaalta ja 186,00 € seuraavilta oppailta. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%. 


 Jos kierros tehdään linja-autolla, vastaa asiakas kuljetuskuluista.


Opastuksesta lähetetään lasku ennakkoon. Maksettu lasku on vahvistus opastuksesta.

Peruutukset tehdään aina kirjallisina.

  • Yli 7 vrk ennen opastusta varauksen voi perua veloituksetta.
  • 7 - 2 vrk ennen opastusta veloitetaan 50 % varauksen hinnasta.
  • alle 2 vrk ennen opastusta veloitetaan koko hinta.

310 €

Yksityisopastukset ja pienryhmät alkaen

- tilaa rento opastus vaikkapa syntymäpäivälahjaksi rakkaallesi ja ohjelmaksi ennen ravintolaillallista

150 €

Tilaa tai tiedustele, ideoi ja suunnittele

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otan sinuun yhteyttä saman päivän aikana. Voit myös soitella 040 577 0403.