Elämän onnenpolulla kahden kotimaan välillä

18.11.2019

Elämänmuutos toi kodin Suomen lisäksi ulkomaille ja teki matkailusta kokoaikaisen työn.

Ennen arkeani olivat kymmenet kiirevuodet sinne tänne sännäten. Vuosia pohdin, uskaltaisinko hypätä oravanpyörästä nauttimaan elämän tarjoamista kuplista. Ja viimein uskalsin sen tehdä samana vuonna, kun Suomi täytti 100 vuotta!

Kuva: Loikata vai ei  

Jos haluat tietää enemmän uskaliaasta loikastani, lue elämästämme kahdessa hyvin erilaisessa maassa Euroopan vastakkaisilla laidoilla, alkutaipaleestani matkailuyrittäjänä sekä matkaseikkailuistani. Paljastan sinulle kuukausittain ja vähän useamminkin iltakynttilän hämyssä kirjoitetut parhaat palat päiväkirjastani.

Kirjoittaja olen minä - Tuula. Olen työskennellyt kokopäiväisesti nuoresta tytöstä alkaen. Työnantajia on ollut useita, mutta kaikessa työssäni on mukana ollut matkailu - välillä ulkomaille, usein luontoon ja aina kun mahdollista - maata tai vesiä pitkin. Viimein lopetin turvallisen päivätyön, opiskelin matkaoppaaksi ja ryhdyin yrittäjäksi. Tyhmääkö? Kenties, mutta tässä näin mahdollisuuden elää omaa elämääni onnellisena.

Kuva: Iltaruuhkaa kotikadullamme Bulgariassa

Todellisuudessa kaikki alkoi yli kymmenen vuotta sitten, kun ostimme pienen tilan ja vähän maata Bulgariasta, pienestä Dzhigurovon kylästä, kaukaa Pirinin vuoristosta. En tiedä, uskotko kohtaloon, mutta minä olen varma siitä, että juuri kohtalo ohjasi meidät tuohon ihanaan paikkaan. Siitä seikkailusta kerron lisää seuraavassa blogissani.

Kuva: Kotisauna lämpiää eteläisessä Bulgariassa

Nyt elämme onneamme juuri eläkkeelle päässeen mieheni kanssa. Tasapainottelemme kahdessa meille rakkaassa maassa, järjestämme aikuisille lapsillemme perheillallisia ja rakastamme kissojamme kahdessa kodissa. Opettelemme selviämään kahdessa kulttuurissa. Senhän pitäisi olla helppoa, kun matkaa Helsingin ja Dzhigurovon välillä on vain kolme tuhatta kilometriä.

Kuva: Dzhigurovon lähellä on Sandanskin kaupunki

Matkaoppaana Suomessa ja maailmalla

Minä, opas-Tuula
Minä, opas-Tuula

Olen juuri perustanut yhden naisen opaspalveluyrityksen Tuutuntien. Tässä asiassa jatkan samalla turvallisella matkailualalla kuin koko työikäni, sillä sitä työtä kuitenkin rakastan. Niinpä tulen aina välillä kirjoittamaan niistä retkistä ja matkaseikkailuista, joita nyt asiakkailleni suunnittelen ja myöhemmin heidän kanssaan yhdessä koen. Ehkä saan sinulta, hyvä lukija, vinkkejä ja ideoita?

Olen parin viimeisen vuoden aikana oppinut, kuinka hieno paikka Helsinki ja koko pääkaupunkiseutu on. Tuhansien tarinoiden ja kauneuden alue. Vaan kuinka vaikeaa minun, todistetusti maailman onnellisimmassa maassa asuvan, on ollut löytää tämä ihanuus kotinurkan takaa. 

Lähde mukaan lukemaan elämästämme. Ehkä sinäkin vain kaipaat pientä rohkaisua, että uskallat lähteä etsimään omaa onneasi tai kokemaan matkaseikkailuitasi omalla tavallasi.

Kuva: Bulgarian kissamme Lumikki

Kuohuviiniä ja kivennäisvettä on blogi, jossa kerrotaan elämästä Helsingissä ja Dzhigurovon kylässä, matkoista kotiemme välillä Euroopan maanteillä, Suomen kissastamme Dessistä ja Bulgarian kissasta Lumikista ja matkaoppaan ihanasta arjesta Helsingissä, Venäjällä ja toivottavasti joskus tulevaisuudessa Bulgariassa. Harkitsin blogini nimeksi "Villasukkavoimaa", sillä minä kudon villasukkia - tosi paljon villasukkia. Ehkä joku kirjoitus tulee kertomaan käsitöiden parantavasta voimasta? 

Toivon, että kevyet kirjoitukseni tuovat iloa arkeesi ja rohkaisevat tekemään hullujakin ratkaisuja.

Seuraava blogi "Talonosto ulkomailla - tunteella vai järjellä" ilmestyy ennen joulua. 


Kuva: Suomen kissamme Dessi