Suomi ryhmille

Helsinki ja Espoo 

Pääkaupunkiseudulla on kaikkea - tarinoita ja salaisuuksia, tuttuja asioita ja yllätyksiä, hälinää ja rauhaa - nähtävää ja kuultavaa joka makuun.

Ryhmille on monia valmiita kierroksia, joista löydät tarkempaa tietoa alla olevista tuotekorteista. Näiden lisäksi voit kertoa oman ajatuksesi siitä, millainen olisi kiinnostava retki juuri teidän porukalle, niin suunnittelen kierroksen sen mukaiseksi. 

Mitä maksaa lähteä opastetulle retkelle?

Ryhmän opastus maksaa 380 euroa, hinta sis. arvonlisäveron. Jos ryhmäsi on pieni, on hinta edullisempi - 200 - 250 euroa. 

Haluaisitko kokea kaupunkikävelyn tunnelman omassa kokoustilassanne? Monista kierroksista saa mielenkiintoisen myös sisätiloissa esitettäväksi.

Kurkkaa uusimmat kierrokseni ja varaa heti ensimmäisten joukossa!

Kuva Pauli Jokinen
Kuva Pauli Jokinen
Helsingissä kävellen:
  • Munkkiniemi - Mitä jos Munkkiniemestä olisi tullut Eliel Saarisen suunnittelema puutarhakaupunki linnoineen? Keitä olivat Munkkiniemen kartanonherrat, miksi Jimi Hendrix ei päässyt jatkoille Fiskikseen, kuinka Alvar Aallon pelkistetty arkkitehtuuri sopii huviloiden lomaan? Monia kysymyksiä, mielenkiintoisia vastauksia.
  • Helsingin Pirkkola -kierroksella kuulemme Pirkkolan tarinan ja katselemme sympaattisia tyyppitaloja ja pittoreskeja pihoja. Tulkaa kuulemaan ja näkemään, mikä Pirkkolassa nyt viehättää.
  • Valokeilassa tänään - Tauno Palo. Tämä kävelykierros on kunnianosoitus Tauno Suurelle. Kierrämme Töölössä Tauno Palon jalanjäljillä ja tutustumme häneen laulujen, elokuvien ja kertomusten siivittäminä.
  • Maunulan Uurnalehto - merkkihenkilöitä, mukaansatempaavia kohtaloita ja upeaa kaupunkiluontoa. 1,5 tunnin kierros vie tutustumaan Suomen ensimmäiseen uurnahautausmaahan.

Syksyn pimeässä maistuvat kummitustarinat - niitä, ja monia muitakin henkimaailman asioita kerrataan kierroksella Henkien Helsingissä. Lähdemme matkaan Ruttopuistosta ja kuljemme Helsingin keskustan halki Senaatintorille. Matkaa siivittävät kummitukset, enkelit ja taiteeseen piilotetut henget.

Syksyn lehtien väriloistoa Helsingin puistoissa:

Lue blogikirjoitukseni puistoista ja Hietanimestä

Kulttuuria ja arkkitehtuuria kaupunkiympäristössä. Nämä retket ovat tarjolla ympäri vuoden.

Lue blogikirjoitukseni Töölöstä

Hietaniemen hautausmaa - kulttuuria ja tarinoita hienossa kaupunkipuistossa. 

Lue blogikirjoitukseni Hietaniemestä

Espoo - Alvar Aallon arkkitehtuuria ja teekkaritarinoita Otaniemessä

Lue blogikirjoitukseni Otaniemestä ja Alvar Aallosta

Ehkä tällä kertaa kuitenkin bussin kyytiin?

  • Kulttuuria ja merenrantojen kauneutta Helsingissä -opastus. Matka vie Munkkiniemestä kauniin Vähä-Meilahden huvila-alueen halki kohti Töölöä. Näemme historiallisen Kalastajatorpan, hienon Munkkiniemen kartanon, rapistuneen Meilahden kartanon, presidenttien maat Tamminiemessä ja Mäntyniemessä sekä pääministerin virka-asunnon Kesärannan. Reitille jää kaunis Sibeliuksen puisto monumentteineen ja uusittu Taivallahden kasarmi. Entä mitä tapahtuu historialliselle Ratikkahallille, Hesperian sairaala-alueelle ja Töölön sairaalalle, kun toiminnot siirtyvät muualle?

Kauniin uimaranta-alueen kautta ajamme Hietaniemen hautausmaalle, jossa tutustumme Presidenttien hautoihin ja kolombaarioon. Tämä tutustuminen vaatii n. 300 m kävelyä, mutta on esteetön. Alueella on myös penkkejä.

Tilaa kierros

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otan sinuun yhteyttä niin pian kuin voin.