Kulttuuria, kummituksia vaiko komeita rakennuksia?

Arkkitehtuuria kaikilla kkierroksilla tutustutaan alueen  arkkitehtuuriin.

 - Mörköjä, menninkäisiä ja arkkitehtuurin mystiikkaa Katajanokan kaduilla - Mitä kaikkia ihmeellisyyksiä onkaan piilotettu tämän jugend-kaupunginosan kätköihin

- Otaniemen kierroksen päätähti on arkkitehti Alvar Aalto.

- Tsaarit ja tsaarittaret -opastus vie Empire-Helsingin sydämeen ja kertoo samalla pääkaupungin syntytarinaa tsaarinvallan aikana.

Elokuvaa

-  Valokeilassa tänään Tauno Palo -kierros on kunnianosoitus samettisilmäiselle laulajalle ja näyttelijälle. Kuljemme Taka-Töölössä Tauno Suuren laulujen, elokuvien ja kertomusten siivittämänä. Matkalla tutustumme funkkis-kaupunginosan helmiin ja pohdimme, kuinka Töölö tulee muuttumaan lähitulevaisuudessa - mitä tapahtuu historialliselle Ratikkahallille, Hesperian sairaala-alueelle ja Töölön sairaalalle, kun toiminnot siirtyvät muualle?

- Jugend hurmaa elokuvien Kruununhaassa opastuksella tallaamme samoja katuja kuin suomalaisen elokuvan kulta-aikojen näyttelijät. Tutkimalla ympäristöä löydämme monia jugend-Helsingin piilotettuja helmiä.

Kulttuuria 

- Taiteiden Töölö -kierrokset Etu- ja Taka-Töölössä ovat viihteellisiä koosteita taiteilijoista, arkkitehtuurista, runoista, elokuvasta ja kirjallisuudesta.

- Hietaniemen hautausmaa on Suomen kulttuurin aarreaitta! Valitse Taiteilijainmäen opastus, runokierros tai kulttuurikierros joko uudelta tai vanhalta kappelilta.

Historian havinaa kuuluu jokaisella matkallamme.

Katuja, toreja ja puistoja - sitä on kierros Senaatintorilta Rautatieasemalle. Kierros on 1,5 tunnin lyhyt oppimäärä Helsingistä.

- Valokuvaaja Signe Branderin jalanjäljillä saat sitä aimo annoksen, sillä kierroksella tutustumme valokuvien kautta kaupunkikuvan muutoksiin Töölössä

- kartanohistoriasta ja suurista kaupunkisuunnitelmista kuulet Munkkiniemessä

- Haavoittunutta enkeliä etsimässä kertoo Töölönlahden historian ja paljastaa maalauksen alkulähteen

- Helsingillä on leijonan sydän - Leijona, Sarvikuono, Elefantti ja Dromedaari - eksoottisen kuuloiset korttelit Helsingin ytimessä. Tällä kierroksella ei kävellä pitkiä matkoja, mutta opitaan Helsingin ja Torikortteleiden historiaa koko rahan edestä.

Jännitystä ja mystiikkaa

Henkien Helsinki -opastus eli tutummin kummituskierros on sinua varten, jos pidät mystiikasta. Ei pelkkiä kummitusjuttuja, vaan kaikkea arkkitehtuurista taiteeseen.

- "Helsinki liekeissä" kertoo tulipaljoista ja palojen sammuttajista aina 1700-luvulta nykypäivään.


Luontoa, suomalaisuutta, onnellisuutta

3 kilometrin Metsäretki lähtee Maunulan uurnalehdolta ja vie meidät metsien ja kaupunkiluonnon ihmeelliseen maailmaan. Taatusti rentouttavaa kaiken hälinän keskellä. 

Onnellisuuskierros Hitsin hyvä Helsinki - pelkkiä positiivisia asioita Helsingistä ja Suomesta pohditaan Topelius- ja Sibelius -puistoissa upeassa kaupunkiluonnossa ja samalla tutustutaan Taka-Töölöön

Ota yhteyttä ja kysy lisää - tuutuntie@gmail.com tai puh. 040 5770403.