Kulttuuria, kummituksia vaiko komeita rakennuksia?

Arkkitehtuuria kaikilla kaupunginosien kierroksilla tutustutaan alueen  arkkitehtuuriin.

 - Otaniemen kierroksen päätähti on arkkitehti Alvar Aalto.

- Tsaarit ja tsaarittaret -opastus vie Empire-Helsingin sydämeen ja kertoo samalla pääkaupungin syntytarinaa tsaarinvallan aikana.


Elokuvaa

-  Valokeilassa tänään Tauno Palo -kierros on kunnianosoitus samettisilmäiselle laulajalle ja näyttelijälle. Kuljemme Taka-Töölössä Tauno Suuren laulujen, elokuvien ja kertomusten siivittämänä. Matkalla tutustumme funkkis-kaupunginosan helmiin ja pohdimme, kuinka Töölö tulee muuttumaan lähitulevaisuudessa - mitä tapahtuu historialliselle Ratikkahallille, Hesperian sairaala-alueelle ja Töölön sairaalalle, kun toiminnot siirtyvät muualle?

- Jugend hurmaa elokuvien Kruununhaassa opastuksella tallaamme samoja katuja kuin suomalaisen elokuvan kulta-aikojen näyttelijät. Tutkimalla ympäristöä löydämme monia jugend-Helsingin piilotettuja helmiä.

Kulttuuria 

- Taiteiden Töölö -kierrokset Etu- ja Taka-Töölössä ovat viihteellisiä koosteita taiteilijoista, arkkitehtuurista, runoista, elokuvasta ja kirjallisuudesta.

- Hietaniemen hautausmaa on Suomen kulttuurin aarreaitta! Valitse Taiteilijainmäen opastus, runokierros tai kulttuurikierros.


Historian havinaa kuuluu jokaisella matkallamme.

- Valokuvaaja Signe Branderin jalanjäljillä saat sitä aimo annoksen, sillä kierroksella tutustumme valokuvien kautta kaupunkikuvan muutoksiin Töölössä

- kartanohistoriasta ja suurista suunnitelmista kuulet Munkkiniemessä

- Haavoittunutta enkeliä etsimässä kertoo Töölönlahden historian ja paljastaa maalauksen alkulähteen

- Uutuuskierros: Helsingillä on leijonan sydän Leijona, Sarvikuono, Elefantti ja Dromedaari - eksoottisen kuuloiset korttelit Helsingin ytimessä.

Jännitystä 

Jos kaipaat mystisiä tarinoita, niin Henkien Helsinki -opastus eli tutummin kummituskierros on juuri sinua varten.

- keväällä on tarjolla uusi kierros "Tuhoava tuli - isoja ja pieniä paloja sammuttamassa", joka kertoo kaupunkia ravistelleista tulipaloista aina ja stadin brankkareiden 160 v taipaleesta.

Luontoa, suomalaisuutta, onnellisuutta

Metsäretki lähtee Maunulan majalta ja vie meidät luonnon kiertokulun ja metsien ihmeelliseen maailmaan.

Pelkkiä positiivisia asioita Helsingistä ja Suomesta pohditaan Sibelius-puistossa onnellisuuskierroksella Hitsin hyvä Helsinki!

Ota yhteyttä ja kysy lisää - tuutuntie@gmail.com tai puh. 040 5770403.