Kulttuuria, kummituksia vaiko komeita rakennuksia?

Arkkitehtuuria kaikilla kaupunginosien kierroksilla tutustutaan alueen  arkkitehtuuriin.

 - Otaniemen kierroksen päätähti on arkkitehti Alvar Aalto.

- Tsaarit ja tsaarittaret -opastus vie Empire-Helsingin sydämeen ja kertoo samalla pääkaupungin syntytarinaa tsaarinvallan aikana.

Elokuvaa

-  Valokeilassa tänään Tauno Palo -kierros on kunnianosoitus samettisilmäiselle laulajalle ja näyttelijälle. Tutustumme Taka-Töölöön Tauno Suuren laulujen, elokuvien ja kertomusten siivittäminä.

- Jugend hurmaa elokuvien Kruununhaassa opastuksella tallaamme samoja katuja kuin suomalaisen elokuvan kulta-aikojen näyttelijät. Tutkimalla ympäristöä löydämme monia jugend-Helsingin piilotettuja helmiä.

Kulttuuria 

- Taiteiden Töölö -kierrokset Etu- ja Taka-Töölössä ovat viihteellisiä koosteita taiteilijoista, arkkitehtuurista, runoista, elokuvasta ja kirjallisuudesta.

- Hietaniemen hautausmaa on Suomen kulttuurin aarreaitta! Valitse Taiteilijainmäen opastus, runokierros tai kulttuurikierros.

Historian havinaa kuuluu jokaisella matkallamme.

- Valokuvaaja Signe Branderin jalanjäljillä saat sitä aimo annoksen, sillä kierroksella tutustumme valokuvien kautta kaupunkikuvan muutoksiin Töölössä

- kartanohistoriasta ja suurista suunnitelmista kuulet Munkkiniemessä

- Haavoittunutta enkeliä etsimässä kertoo Töölönlahden historian ja paljastaa maalauksen alkulähteen

- Uutuuskierros: Leijonan kortteli - mitkä tarinat, mikä historia, mikä nykyisyys! Helsingin kaupungintalon kortteli paljastaa Helsingin syvimmän ytimen.

Jännitystä 

Jos kaipaat mystisiä tarinoita, niin Henkien Helsinki -opastus eli tutummin kummituskierros on juuri sinua varten.

- keväällä on tarjolla uusi kierros "Helsingissä palaa", joka kertoo kaupunkia ravistelleista tulipaloista aina Helsingin suurpalosta 1800-luvulta nykypäivään asti.

Luontoa, suomalaisuutta, onnellisuutta

- meidät suomalaiset on valittu maailman onnellisimmaksi kansaksi monena vuonna. Mitkä ovat onnellisuudet avaimet? Mikä on suomalaisuuden salaisuus? Onko se luonnossa, joka saavuttaa kaupunkilaisenkin, onko se turvallisuudessa vaiko päättäjien valinnoissa? 

Pelkkiä positiivisia asioita Helsingistä ja Suomesta pohditaan  Pieniä paloja suomalaisuutta -kierroksilla Keskuspuiston luonnossa tai Töölönlahdella

Ota yhteyttä ja kysy lisää - tuutuntie@gmail.com tai puh. 040 5770403.