Tuula Pohjalainen - 

matkaopas ja tarinankertoja

Hei kaikille, tässä olen minä, Pohjalaisen Tuula. Kuvassa istun plataanipuun alla pienessä bulgarialaisessa Dzhigurovon kylässä, toisessa kodissani. Tämä puu on katsellut maailmaa jo yli 800 vuotta, voi mitä kaikkea sillä olisikaan minulle opetettavana ja kuinka monta tarinaa kerrottavana.

Elän kahdessa kodissa, jotka ovat molemmat minulle tärkeitä. Päivääkään en ole harmitellut, että kohta 15 vuotta sitten lähdin tälle kahden maan matkalle. Jos kiinnostuit, klikkaa alta auki kirjoitukseni.

Maailmassa riittää katsottavaa ja jokainen retki vie ainakin oppaan mukanaan - toivottavasti myös asiakkaat!

Suomessa kotikaupunkini on Helsinki ja olen auktorisoitu pääkaupunkiseudun opas. Suhtaudun työhöni vakavasti ja valmistaudun jokaiseen kierrokseen täydellä sydämellä. Minulle on kunnia-asia, että kaikki asiakkaat viihtyvät ja innostuvat aiheesta yhtä lailla kuin minä itsekin. Sillä opastuksen kohde vie aina mukanaan - kun aloitan uuden kierroksen suunnittelun, olen jo muutaman tunnin päästä mielessäni tapahtumien keskellä koko ajan uutta oppien. Haluan aina värittää kierrosta kuvin, runoin ja tarinoin. 

Katson työtäni asiakkaan silmin. Olin vuosia mukana työpaikkojeni, VR:n ja Metsähallituksen, henkilöstötoiminnassa, jolloin järjestimme useita virkistyspäiviä ja -matkoja. 

Kerro, minkälainen opastus tai matka sinua kiinnostaa, niin rakennetaan yhdessä teidän ryhmänne tarina!

Kuva Eija Perälä
Kuva Eija Perälä
Kuva Elina Sydänmaanlakka
Kuva Elina Sydänmaanlakka