Kissamme Dessi - Helsingin hienohelma

08.11.2022
Kuva Mirka Merikanto
Kuva Mirka Merikanto

Silkkiturkki, ruususuu, 

pieni kissa Krumeluu, 

pienen pieni kissa  

istuu aatoksissa. 

- Kirsi Kunnas, Kissa Krumeluu

Dessi, toinen puoli ragdollia ja toinen puoli pyhää birmaa

Toinen kissoistamme on Dessi, oikealta nimeltään Mercedes. Dessi asuu Helsingin kodissamme ja on puoliksi ragdoll ja puoliksi pyhä birma. Tämä "pyhä ragdoll" on hurmaavan ihana, istuu sylissä ja nauttii rapsutuksesta. 

Aamuisin se hyppää vatsan päälle ja tulee varovasti näykkimään meitä ihmisiään nenänpäästä, sillä nyt olisi aika herätä ja ryhtyä päivän tärkeimpään työhön eli kissan rapsutukseen. Dessi on myös kova puhumaan ja tuijottaa kaikki uuvuksiin hypnoottisen sinisillä silmillään. 

Tämä pieni kissa on jo 15-vuotias kissamummo ja sen lempiharrastus on kuorma-autobongaus makuuhuoneen ikkunasta, lempipaikka parvekekeinu. Liikunnastakin Dessi pitää, kävelemme valjaissa pitkin Keskuspuiston metsiä, ruoho maittaa ja ääniä on jännittävä kuunnella. Ja kun jalat uupuvat, ottaa emäntä kisun reppuun ja matka jatkuu. Paras päivä on silloin, kun aurinko paistaa ja lähdetään yhdessä touhuamaan läheiselle puutarhapalstallemme. Siellä aidan sisällä on kisun turvallista osallistua kitkemishommiin.

Kun lähdemme Bulgarian kotiimme, jää Dessi aina Suomeen, sillä sen Bulgarian-kissasisko Lumikki ei hyvällä katsoisi toista maukujaa reviilillään. Onneksi Dessillä on ihania hoitajia - kun olemme poissa Suomesta, sillä on aina rapsutuspaikka tyttäreni Lauran kotona. 

Kissat ovat hurmaavia ja meille niin rakkaita!