Meillä on talo Bulgariassa!

08.11.2022

Olemme seikkailulla, etsimässä omaa kotia. Heräsimme aamulla hotellissa Sandanskin kaupungissa, meille tuiki tuntemattomassa paikassa ja sumu peittää ympäröivät vuoret. On ilmojen puolesta vuoden hankalin aika, kohta on uusi vuosi. Arvailemme, miltä maisemat näyttävät auringon loisteessa. 

Olemme kiinteistönvälittäjä Aleksanterin kanssa kiertäneet kymmenkunta taloa ja palasimme aina ajatuksissamme takaisin siihen kaikkein ensimmäiseen näkemäämme - pieneen korkean muurin ympäröimään huvilaan Dzhigurovon kylässä viiden kilometrin päässä Sandanskin kaupungista. Talo oli vaatimaton ja kuraisen tien päässä kylän laidalla, eikä se ollut ihan halpakaan, mutta silti siinä oli sitä jotain.

Seuraava päivä valkeni aurinkoisena, ilmassa oli pakkaspäivän tunne. Lähdimme taksilla kohti Dzigurovoa, halusimme nähdä, millainen kylä - ja talo - sumusta kuoriutuu.  Voi mikä maisema - etelässä avautui äärettömän tuntuinen näköala alas laaksoon, kymmenien kilometrien päässä Kreikan puolella olivat lumihuippuiset vuoret, idässä taas kohosi majesteettinen Pirin vuoristo.

Siitä alkoi meidän Bulgarian seikkailumme, joka on kestänyt jo 15 vuotta! Nyt tuo vaatimaton huvila on mukava talo, josta löytyy meille kaikille omat soppemme. Tie on ajokunnossa vuoden ympäri ja naapurusto siisteytynyt. Se ei ole enää kesäkoti, vaan toinen kotimme, jota kissamme Lumikki vartioi, ja jossa kylässä asuvat ystävämme meitä odottavat. Eikä tuo 3000 kilometrin matka saa enää edes matkakuumeen perhosia hyppimään vatsassa, se vain avaa iloisen odotuksen rakkaaseen kotiin pääsystä - oli se sitten Suomessa tai Bulgariassa.

"Miten onnekas olenkaan, että minulla on jotakin sellaista, joka tekee hyvästien jättämisestä niin vaikeaa." A.A. Milne - Nalle Puh