Bussikierrokset ryhmille

Ehkä tällä kertaa haluatte tutustua kaupunkiin bussin kyydillä? Alla on esiteltynä omat lempikierrokseni, mutta kysy rohkeasti omaa toiveittesi kierrosta!

Kartanokulttuuria ja merenrantojen kauneutta Helsingissä -opastus. Matka vie Munkkiniemestä tunnelmallisen Vähä-Meilahden huvila-alueen halki kohti Töölöä. Näemme historiallisen Kalastajatorpan, hienon Munkkiniemen kartanon, rapistuneen Meilahden kartanon, presidenttien maat Tamminiemessä ja Mäntyniemessä. Reitille jää kaunis Sibeliuksen puisto monumentteineen ja uusittu Taivallahden kasarmi. 

Kauniin uimaranta-alueen kautta ajamme Hietaniemen hautausmaalle, jossa jalkaudumme tutustumaan Presidenttien hautoihin ja kolombaarioon. Tämä tutustuminen vaatii n. 300 m kävelyä, mutta on esteetön. Alueella on myös penkkejä.

Bussiretki vuoden 1952 olympialaisten jäljille

Mitä kaikkea uutta olympialaiset toivatkaan Helsinkiin? Tuli ensimmäiset liikennevalot, vuoristorata Linnanmäelle, avattiin Seutulan lentokenttä ja laivavieraille Olympiaterminaali, kaupunkilaiset saivat nauttia ensimmäiset hampurilaiset coca-colan tai Lonkeron kera... Mutta ennen kaikkea hurja kisahuuma valtasi kaupungin.

Tällä kierroksella näemme aimo annoksen Helsinkiä, joitain kisapaikkoja ja kuulemme monet tarinat olympialaisista. Reitille mahtuvat mm. Eläintarhan alueen upea funkkistyylinen Olympiastadion sekä Kisahalli, Soutustadion Töölössä ja Olympiakylä, Kisakylä sekä Velodroomi Käpylässä.

Saaristoluontoa Hanasaaren Taidepuistossa ja Alvar Aallon arkkitehtuuria -bussikierros.

Teemme ulkona n. 500 metrin pituisen Taidepuiston kierroksen  kauniissa saaristomaisemissa. Täältä löytyy niin kotimaista kuin kansainvälistä taidetta luontoon ripoteltuna. Hanasaari on kaunis pieni saari Espoossa ja sinne pääsee bussilla perille saakka. Kulttuurikeskuksessa on ravintola.

Matkalla katsomme, kuinka Espoon Keilaniemi kasvaa kansainväliseksi yrityskeitaaksi ja Otaniemessä tutustumme Alvar Aallon toteutuksiin Aalto Yliopiston upealla kampusalueella.

Kaunis keskusta 

Entisajan empireä, Kauppatorin kuhinaa, Esplanadin elämää ja Kansalaistorin laulava hauki ja rautatieaseman komeat Kivimiehet - sitä kaikkea on Helsingin keskusta, yhdistelmä uutta ja vanhaa.

Matkalla teemme pienen kävelyretken Kansalaistorille, jossa A. Hellaakosken runon innoittama hauki on kiivennyt puuhun laulamaan ja upea Oodin kirjasto kutsuu kaupunkilaisia ja vieraita. Pysähdymme myös tutustumaan Carl Ludvig Engelin vanhaan empire-keskustaan Senaatintorille ja kuulemme, kuinka pienestä Helsingistä tehtiin pääkaupunki.

Suunnitellaan reissu yhdessä, soita 040 577 0403 tai laita viestiä tuutuntie@gmail.com