Haluaisitko kokea kaupunkikävelyn tunnelman omassa kokoustilassanne?

Onko ajatus tuulen tuiverruksesta tai sateesta ikävä? Eikö aika riitä perinteiselle opastukselle? Jos käytössäsi on kokoustila ja mahdollisuus näyttää kuvia, niin ei hätää, - monista kierroksista saa mielenkiintoisen myös sisätiloissa esitettäväksi. Noin tunnin luento-opastus ei ole perinteinen luento, vaan se tutustuttaa kuulijaa kuvien ja tarinoiden avulla Helsinkiin. 

Jugend hurmaa ja kauhistuttaa Helsingissä 

Opastus vie aikaan yli 100 vuotta sitten, jolloin Helsinkiin rakennettiin upeita, linnamaisia jugend-taloja. Tiesitkö, että hienot kansallisromanttiset julkisivut kertovat myös monia piilotettuja viestejä? Tervetuloa tutustumaan karhujen, peikkojen, kukkien ja hypnoottisten spiraaleiden maailmaan ja jugend-Helsinkiin.

Tsaarit ja tsaarittaret - miten Helsingistä tuli pääkaupunki?

Opastus ohjaa Empire-Helsingin sydämeen ja kertoo samalla pääkaupungin syntytarinaa tsaarinvallan aikana. Keitä olivat nuo 5 Romanov-suvun keisaria, jotka hallitsivat Suomen suuriruhtinaskuntaa? Kuinka saksalainen C.L.Engel tuli suunnittelemaan pieneen pohjoiseen kaupunkiin suureellista keskustaa? Entä tunnetko Kappeli-ravintolan tarinan?


Hietaniemen hautausmaan Taiteilijainmäki

Hietaniemen Taiteilijainmäkeä kutsutaan myös Taiteilijakukkulaksi. Kukkulalla on 50 hautaa ja jokainen muistomerkki kuvaa haudassa lepäävää taiteilijaa jollain tavalla - ehkä se on omakuva, ehkä läheisen näkemys, kenties ote tuotannosta, harrastuksesta tai sielunmaisemasta. Itse taiteilijaan tutustutaan musiikin, runojen, lausunnan ja kuvien avulla.